perjantai 12. helmikuuta 2016

Ikoni numero 70

Tammikuussa aloitin uuden ikonin, järjestyksessä seitsemäskymmenes. Aikaisemmista muutama on vielä hieman kesken. Tämä uusi ikoni on Pyhä Ylienkeli Mikael sotilaan asussa. Pyhän Mikaelin olen maalannut aiemmin kahdesti, mutta en sotilaana. Mielenkiintoista tutustua tarkemmin Pyhän Mikaelin teologiaan ja ikoneihin. Sain opettajaltani materiaalia, jota minulla ei ole aiemmin ollut. Omista kirjoista ja netistä löysin useita hyvin erilailla toteutettuja ikoneita. Oman versioni piirsin 18 * 35 cm laudalle. Minulla oli varastossa hyvänlaatuinen venäläinen lauta.

Ikoniin tulee kultaa vain sädekehään. Mietin kultaustapaa ja aluksi ajattelin tehdä öljykultauksen, mutta lopulta päädyin polimenttikultaukseen, saanhan sillä paremman tuloksen. Tausta on rauhallisen sininen. Pohjavärit saan tänään viimeisteltyä ja viikonloppuna teen vaalennokset ja yksityiskohdat. Pääsin sopivasti opettajani järjestämälle viikonlopun intensiivikurssille. Hyvä saada heti palautetta ja vinkkejä toteutuksille. Erityisesti haarniskan toteutus askarruttaa.

Kesällä elokuussa olen menossa kurssille, jossa maalataan Ylienkelit Gabriel, Mikael ja Rafael. Tästä vuodesta taitaa tulla enkeli-ikoneiden vuosi. Ihanaa niillä aloitin seitsemän vuotta sitten, viime vuonna maalasin Ylienkelit Gabrielin ja Mikaelin vanhan venäläisen mallin mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti