sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Salon Särkisalossa

Perjantai-iltana ajelimme Salon Särkisaloon tutustumaan salolaisen ikonimaalari Anne Niemen ikoninäyttelyyn. Talvinen Särkisalo vaikutti yhtä viehättävältä kuin kesälläkin, mutta onhan paikka ruotsiksi Finby. Kirkko ja vieressä sijaitseva kulttuuripappila kutsuivat kulkijoita.

Iloinen yllätys oli se sydämellisyys, jolla kulttuuripappilan emäntä, TT Lilja Kinnunen-Riipinen otti vieraat vastaan. Näyttelyn päättymisen jälkeen ilta jatkui ekumeenisella tuokiolla, jossa Turun ortodoksinen kirkkoherra siunasi kaksi ikonia. Vaikka olimme vieraita, niin saimme kokea olevamme tervetulleita ja kuuluvamme joukkoon.

Ikoninäyttelyssä oli noin 30 ikonia. Ikonitaiteilija Anne Niemi esitteli ikoninsa. Anne Niemi kertoi ikoneista: mikä ikoni on ollut esikuvana, miksi värit ovat sellaiset kuin ovat ja teksteistä. Hän on erittäin hyvin paneutunut ikoneihin ja niiden merkitykseen. Poikkeuksellisen hyvä ikoneiden tuntemus ja tapa, jolla ikonimaalari kertoi töistään, teki meihin vaikutuksen.

Kiitos kulttuuripappilalle ja ikonimaalarille vieraanvaraisuudesta. Toivomme teille menestystä ja hyvää alkavaa paastonaikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti