keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Naistenpäivän muistelot

Kirjoitin naistenpäivän iltana, mutta tekniset ongelmat estivät julkaisun.

Sain aamulla kumppaniltani oheisen kuvan ruusun ja yhdeksän samanlaista naistenpäivän kunniaksi. Naisia on muistettu työpaikoilla ja kodeissa ruusuin ja halauksin. Kun vielä olin työelämässä mukana, oli työpaikallani ylin johto vastassa työhön tulevia naisia ruusujen kera. Hyvä on huomata naisten merkitys työpaikoilla ainakin kerran vuodessa.

Katselin aamulla televisiosta, kun joku nuori nainen oli sitä mieltä, että heidän sukupolvensa korjaa naisten aseman työpaikolla. Naisista tulee tasa-arvoisia niin urakehityksessä kuin palkoissa. Mielestäni viime vuosina tilanne on kehittynyt huonompaan suuntaan, kuten aina laskukauden aikana. Vaikka monia lasikattoja on rikottu, on johtavassa asemassa olevien naisten määrä vähentynyt. Tämä ei perustu mihinkään tilastoihin, vaan omiin havaintoihini.

Ikonimaalarina minun ei tarvitse miettiä uraa tai palkkaa. Tavoitteena on oppia joka päivä uutta, oppia omista virheistä ja tähdätä tulevaisuuteen. Tänään olin, kuten monena tiistaina Lohjan ortodoksisella kirkolla Tarja Tariman ikonimaalauskurssilla. Kurssilla on paljon taitoa ja kokemusta. Kaikki olemme naisia, eri ikäisiä ja erilaisista taustoista. Meitä yhdistää yhteinen harrastus. On käsittämättömän antoisaa yhdessä pohtia miten jokin asia kannattaa tehdä.

Yhteisellä kahvitauolla pohdimme myös muuta elämää...

Sain tänään Ylienkeli Mikaelin ikoniin assist-kultauksen lähes valmiiksi. Jouduin korjaamaan edellisenä iltana tekemääni. Leipä ei ollut aivan tuoretta ja kultaus ei oikein onnistunut, väsyneenä tekemäni viivatkin tarvitsivat korjausta. Opettajani usein käyttämä lause "vähemmän on enemmän" on ikonimaalauksessa eräs parhaista opeista. Kiirehtimällä ja väsyneenä ei onnistu hyvin. Ylienkeli Mikaelin ikoni alkaa olla siinä vaiheessa, että saan maalauksen huomenna valmiiksi. Sitten on kuivatus ja olifointi eli ikonin suojaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti